Restaurant

►Restaurantul Casa Nostalgia va ofera un meniu savuros cu preparate traditionale din bucatele cele mai alese ale producatorilor locali  

 

citeste mai mult

Oferte

►Descopera cele mai noi oferte.

citeste mai mult

 

 

Impresii

►Cei care doresc sa ne impartaseasca diverse impresii, opinii sau idei sunt invitati faca aceasta aici .

citeste mai mult

Atractii turistice in zona Bran

Casa Nostalgia este situata strategic pentru a fi destul de aproape de cele mai importante obiective turistice din zona si destul de departe pentru a-si feri oaspetii de zgomotul orasului .

Castelul Bran

Se afla la 2.7 km (3 minute de mers cu masina) , este un monument istoric si arhitectonic in pasul Bran -Rucar si reprezinta unul dintre cele mai importante si cunoscute vestigii pe plan international din Romania. Amplasat pe stanca intr-un punch cheie pentru a vedea inamicul de la departare , acesta a fost construit initial ca si cetate pentru aparare si a suferit modificari ca si castel in timpul domniei reginei Maria (anul 1920) .Astazi castelul este deschis pentru vizitatori ca si muzeu ce se intinde pe 4 nivele .

Vama Medievala Bran

Situata in sudul castelului Bran ,  este un monument istoric stabilit ca si Vama Tarii Romanesti de la Turciu(Bran) de catre Mircea cel Batran in anul 1413 .A devenit muzeu in anul 1987 si pastreaza exponate din Castelul Bran si o colectie de documente istorice. 

Schitul Bran

Se afla pe varful muntelui Balaban la 7.9 km(15 minute de mers cu masina) si ofera o panorama superba a versantului vestic al Bucegilor cu vf Scara si Turnurile Tiganesti ,Piatra Craiului , Masivul Postavarul si Magura Codlei .

Cetatea Rasnov

La numai 11.8 km de Casa Nostalgia(14 minute de mers cu masina) ,  aceasta cetate este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania .A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitori cu scopul de a se apara de atacurile tatarilor .

Pestera Valea Cetatii

La o distanta de 11 km (12 minute de mers cu masina) Aceasta pestera a fost descoperita cu aproximativ 60 de ani in urma si a fost renovata la standarde Europene in anul 2010  , fiind deschisa vizitatorilor zilnic intre  orele 10-18. 

Partii de schi

Localitatea Bran este unul dintre cele mai importante puncte turistice din tara si dispune de 3 partii de schi :

                        - partia Zanoaga - 650 m lungime(grad de dificultate- mediu) 

                        - partia Bran 1 - 700m lungime (grad de dificultate -usor)

                        - partia Bran 2 - 700 m lungime(grad de dificultate -mediu)

Toate partiile au acces la instalatie de teleschi.

Libearty

Cel mai mare sanctuar de ursi din Europa si prima rezervatie  de ursi captivi din Romania si se intinde pe o suprafata de 69 de hectare .A fost creat in memoria ursoaicei Maya si este caminul multor ursi bruni europeni salvati din cele mai mizerabile conditii de trai si custi minuscule din diverse hoteluri, circuri ,benzinarii .

casa nostalgia Bran, pensiune Casa Nostalgia Bran