Restaurant

►Restaurantul Casa Nostalgia va ofera un meniu savuros cu preparate traditionale din bucatele cele mai alese ale producatorilor locali  

 

citeste mai mult

Oferte

►Descopera cele mai noi oferte.

citeste mai mult

 

 

Impresii

►Cei care doresc sa ne impartaseasca diverse impresii, opinii sau idei sunt invitati faca aceasta aici .

citeste mai mult

BILIARD CASA NOSTALGIA

Se crede ca jocul de biliard este derivat din crochet , verdele crud al mesei de joc reprezentand iarba pe care se juca jocul original .

Ca vechime ,biliardul  are cateva secole si se juca initial pe o masa cu sase gauri , porti tipice crochetului si un bat drept . Mingile erau mai degraba impinse decat lovite . Peste ani regulile s-au modificat si in anul 1885 , Asociatia biliardului a schimbat totul impunand anumite  reguli de joc .

Regulile jocului obisnuit de biliard


Se joaca 15 bile numerotate de la 1 la 15. Scopul este ca fiecare jucator sa introduca in buzunare propriile bile (numerotate de la 1 la 7 sau de la 9 la 15). Se joaca fie cu bilele intregi fie cu cele vopsite pe jumatate. Alegerea se face la inceputul jocului.

Bila cu numarul 8 nu trebuie introdusa in buzunare pana la sfarsitul jocului. Dupa ce toate bilele unui jucator sunt in buzunare, acesta trebuie sa tinteasca bila cu numarul 8 pentru a castiga jocul.

Iata cateva reguli generale :

* cel care loveste primul poate lovi din nou atat timp cat cel putin o bila proprie a intrat in buzunar
* daca in urma primei lovituri (spargerii) nici o bila nu a intrat, adversarul poate alege sa loveasca pastrand pozitia curenta a mesei sau poate decide sa sparga din nou 
* In cazul in care bila 8 intra intr-o spargere, adversarul poate alege sa sparga din nou sau sa aseze bila 8 la loc pe masa.
* dupa prima lovitura masa este considerata "deschisa", asta insemnand ca se pot atinge bile din orice set, chiar si bila 8 cu conditia ca aceasta sa nu fie introdusa. Pe parcursul jocului o lovitura directa in bila 8 inseamna pierderea randului - orice bile introduse deja raman in buzunare.
* apoi se petrece alegerea setului de mingi: jucatorul alege o lovitura si o denumeste: "bila 9 in buzunarul din colt". Daca lovitura reuseste jucatorul ramane cu setul 9-15 pentru restul jocului.
* la fiecare lovitura jucatorul trebuie sa atinga prima data o bila din setul sau si fie sa reuseasca o lovitura fie sa faca o bila (sau bila de lovitura) sa atinga marginea mesei. In caz contrar jucatorul pierde randul.
* daca o bila cade de pe masa jucatorul pierde randul iar adversarul poate aseza oriunde bila inainte de a lovi.
* poti atinge bila 8 in lovituri combinate al caror obiectiv este introducerea altei bile, insa fara a lovi bila 8 prima
* jucatorul pierde partida daca introduce bila 8 intr-un buzunar inainte de a introduce setul sau de bile (sau chiar si impreuna cu restul de bile proprii).
* jucatorul pierde daca bila 8 cade de pe masa la lovitura sa
* inainte de a lovi bila 8 jucatorul trebuie sa aleaga un buzunar in care sa o introduca. Daca bila e introdusa in alt buzunar jucatorul pierde partida. 

casa nostalgia Bran, pensiune Casa Nostalgia Bran